ALGEMENE VOORWAARDEN AWM JANSSEN Versie: Januari 2021
Omschrijving
AWM Janssen is opgericht door Andy Willemke Maria Janssen (hierna te noemen: de Opdrachtnemer) gevestigd te Hengelo en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 81178557.
AWM Janssen richt zich op het (ambulant) begeleiden van personen vanaf 18 jaar en de omgeving (ouders, gezaghebbenden, school, of andere betrokkenen), hierna te noemen de Opdrachtgever.
Algemeen
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan Opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden.
2. Opdrachtnemer: AWM Janssen sluit de overeenkomst en hanteert deze algemene voorwaarden Alle overeenkomsten komen tot stand met Opdrachtnemer en worden uitsluitend door Opdrachtnemer uitgevoerd.
3. Werkzaamheden: alle werkzaamheden waartoe opdracht is gegeven, of die door Opdrachtnemer uit anderen hoofde worden verricht. Het voorgaande geldt in de ruimste zin van het woord en omvat in ieder de werkzaamheden zoals vermeld in de opdrachtbevestiging.
4. Bescheiden: alle door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer in het kader van de uitvoering van de opdracht ter beschikking gestelde goederen, waaronder stukken of gegevensdragers worden verstaan.
5. Overeenkomst: elke afspraak tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer tot het verrichten van Werkzaamheden door Opdrachtnemer ten behoeve van Opdrachtgever, conform het bepaalde in de opdrachtbevestiging.
Toepasselijkheid
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, opdrachten, rechtsbetrekkingen en overeenkomsten, waarbij Opdrachtnemer zich verbindt/ zal verbinden tot het verrichten om werkzaamheden te verrichten voor Opdrachtgever, alsmede op alle daaruit voor Opdrachtnemer voortvloeiende werkzaamheden.
2. Afwijkingen van, en aanvullingen op, deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen in, bijvoorbeeld een (schriftelijke) overeenkomst of opdrachtbevestiging.
3. In het geval deze algemene voorwaarden en de opdrachtbevestiging onderling tegenstrijdige voorwaarden bevatten, gelden de in de opdrachtbevestiging opgenomen voorwaarden.
4. Bij aanvang van het traject wordt een Overeenkomst getekend door beide partijen. Deze Overeenkomst omvat – tezamen met deze algemene voorwaarden – de volledige afspraken tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer met betrekking tot de Werkzaamheden waarvoor de overeenkomst is gesloten. Alle eerdere tussen partijen gemaakte afspraken of gedane voorstellen ter zake komen te vervallen.
5. De Opdrachtgever met wie eenmaal een Overeenkomst is gesloten onder deze algemene voorwaarden aanvaardt de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden op alle latere offertes van Opdrachtnemer en overeenkomsten tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer.
6. Indien één of meerdere bepalingen uit deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. Indien enige bepaling van deze algemene voorwaarden of van de Overeenkomst niet rechtsgeldig is, zullen partijen over de inhoud van een nieuwe bepaling onderhandelen, welke bepaling de inhoud van de oorspronkelijke bepaling zo dicht mogelijk nadert. Aanvang en duur van de
Overeenkomst
1. Elke Overeenkomst komt eerst tot stand en vangt aan op het moment dat de door Opdrachtgever ondertekende opdrachtbevestiging door Opdrachtnemer retour is ontvangen en is ondertekend. De bevestiging is gebaseerd op de ten tijde daarvan door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer verstrekte informatie. De bevestiging wordt geacht de Overeenkomst juist en volledig weer te geven. Gegevens Opdrachtgever 1. Opdrachtgever is gehouden alle gegevens welke Opdrachtnemer overeenkomstig haar oordeel nodig heeft voor het correct uitoefenen van de Overeenkomst, tijdig in de gewenste vorm en op de gewenste wijze ter beschikking te stellen van Opdrachtnemer te stellen.
2. Opdrachtnemer heeft het recht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten tot het moment dat Opdrachtgever aan de in het vorige lid genoemde verplichting heeft voldaan.
3. Opdrachtgever is gehouden Opdrachtnemer onverwijld te informeren omtrent feiten en omstandigheden die in verband met de uitvoering van de Overeenkomst van belang kunnen zijn.
Uitvoering overeenkomst
1. Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke perso(o)n(en) de Overeenkomst wordt uitgevoerd.
2. Opdrachtnemer zal de Werkzaamheden naar beste vermogen en als een zorgvuldig handelend beroepsbeoefenaar uitvoeren. Opdrachtnemer kan evenwel niet instaan voor het bereiken van enig beoogd resultaat.
3. Opdrachtnemer heeft het recht bepaalde Werkzaamheden, zonder kennisgeving aan en uitdrukkelijke toestemming van Opdrachtgever, te laten verrichten door een door Opdrachtnemer aan te wijzen persoon of derde, indien zulks naar het oordeel van Opdrachtnemer wenselijk is. In het geval dat de uitvoering van de Werkzaamheden die voortvloeien uit een Overeenkomst betrekking hebbend op een minderjarige, dan zal de Overeenkomst worden ondertekend door de gezaghebbende ouder(s) als Opdrachtgever. In dit verband ontstaat voor de Opdrachtgever een informatieplicht ten opzichte van enige andere gezaghebbende ouder(s). Indien het uitoefenen van deze informatieverplichting invloed heeft op uitoefening van de Werkzaamheden die voortvloeien uit de Overeenkomst, dan komt dit voor rekening en risico van Opdrachtgever.
Vertrouwelijkheid
Opdrachtnemer is verplicht tot geheimhouding van al hetgeen is besproken tijdens, of in het kader van de uitvoering van de overeenkomst. Voor overleg met derden in het belang van Opdrachtgever wordt altijd eerst toestemming gevraagd aan Opdrachtgever. In het geval dat de uitvoering van de werkzaamheden die voortvloeien uit Overeenkomst betrekking hebben op een minderjarige, dan zal toestemming worden gevraagd aan de gezaghebbende ouder(s) als Opdrachtgever.
Verhindering/annulering
Indien bij verhindering de afspraak tenminste 24 uur vooraf wordt afgezegd, wordt de voor u gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Bij afzegging binnen 24 uur, wordt de voor u gereserveerde tijd gefactureerd. Tijdig verzetten van de afspraak is altijd mogelijk, dit kan per email of telefonisch. Indien een afspraak afgezegd wordt door Opdrachtnemer wordt de afspraak op een ander tijdstip ingepland en pas dan gefactureerd. 7)
Opschorting, ontbinding en tussentijdse opzegging van de overeenkomst
Opdrachtnemer is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien Opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomen. Voorts is Opdrachtnemer bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of indien er zich anderszins omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van Opdrachtnemer kan worden gevergd. Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van Opdrachtnemer op de Opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.
Honorarium
1. Opdrachtnemer heeft het recht om vóór aanvang van de Werkzaamheden en tussentijds de uitvoering van zijn werkzaamheden op te schorten totdat Opdrachtgever een door Opdrachtnemer in redelijkheid vast te stellen voorschot voor de te verrichten werkzaamheden heeft betaald, dan wel daarvoor zekerheid heeft verstrekt. Een door Opdrachtgever betaald voorschot wordt in beginsel verrekend met de einddeclaratie.
2. Het honorarium van Opdrachtnemer is niet afhankelijk van de uitkomst van de verrichte Werkzaamheden.
3. Het honorarium van Opdrachtnemer kan bestaan uit een vooraf vastgesteld bedrag per Overeenkomst en/of kan worden berekend op basis van tarieven per door Opdrachtnemer gewerkte tijdseenheid en is verschuldigd naarmate door Opdrachtnemer Werkzaamheden ten behoeve van Opdrachtgever zijn verricht.
4. Indien een per Overeenkomst vastgesteld bedrag is overeengekomen, is Opdrachtnemer gerechtigd daarenboven een tarief per gewerkte tijdseenheid in rekening te brengen, indien en voor zover de Werkzaamheden de in de Overeenkomst voorziene Werkzaamheden te boven gaan, hetgeen Opdrachtgever alsdan eveneens verschuldigd is.
5. Indien na de totstandkoming van de Overeenkomst, doch voordat de opdracht geheel is uitgevoerd, de tarieven een wijziging ondergaan, is Opdrachtnemer gerechtigd het overeengekomen tarief dienovereenkomstig aan te passen, tenzij Opdrachtgever en Opdrachtnemer hierover andere afspraken hebben gemaakt. De tarieven staan vermeld op de pagina “tarieven” van de website van Opdrachtnemer (www.awmjanssen.com). of zijn op te vragen bij Opdrachtnemer. Begeleiding via WMO of jeugdwet is volgens vastgestelde tarieven en vrijgesteld van BTW. Tariefswijzigingen worden minimaal 1 maand vooraf aangekondigd. Betalingsvoorwaarden Betaling dient te geschieden middels bankoverschrijving. Er wordt achteraf gefactureerd. Opdrachtgever verplicht zich de betaling binnen 14 dagen na de factuurdatum in volledigheid over te maken naar de rekening van Opdrachtnemer. Bij aanvang van een traject wordt afgesproken of Opdrachtgever de factuur per post of per mail wil ontvangen.
Indien Opdrachtgever niet binnen de gestelde termijn van 14 dagen heeft betaald, is hij van rechtswege in verzuim en heeft Opdrachtnemer het recht om tot aan de betalingsverplichting is voldaan de Werkzaamheden op te schorten. Hiervan wordt Opdrachtgever schriftelijk op de hoogte gesteld. Indien Opdrachtgever niet binnen de gestelde termijn van 14 dagen heeft betaald, is Opdrachtnemer gerechtigd om via buitengerechtelijke incasso de gelden te innen, inclusief wettelijke rente. Alle kosten ontstaan ten gevolge van gerechtelijke of buitengerechtelijke incassering van de vordering, zijn voor rekening van de Opdrachtgever.
Aansprakelijkheid
De begeleiding en training van Opdrachtnemer is oplossings- en resultaatgericht, zonder de oplossing en het resultaat te garanderen. Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor directe of indirecte schade of letsel voortvloeiende uit of in verband met de geboden diensten door Opdrachtnemer, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld. Indien, om welke reden dan ook, de aansprakelijkheidsverzekeraar niet tot uitkering overgaat, is de aansprakelijkheid van Opdrachtnemer beperkt tot het bedrag van het voor de uitvoering van de overeenkomst in rekening gebrachte honorarium. Voor lichamelijke- en psychische klachten van de cliënt, raadt Opdrachtnemer aan altijd contact op te nemen met uw huisarts. Behalve voor zover dat naar Nederlands recht onmogelijk is, is iedere aansprakelijkheid van AWM Janssen beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval door haar aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald. Als om welke reden dan ook geen uitkering door die verzekering mocht plaatsvinden, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot vergoeding van de directe schade tot maximaal het bedrag van de tot het moment van de fout gedeclareerde opdrachtsom.
Buiten de genoemde aansprakelijkheid rust op AWM Janssen geen enkele aansprakelijkheid voor schadevergoeding jegens client en/of derden, ongeacht de grond waarop een actie zou worden gebaseerd. Een aanspraak vervalt in ieder geval, als AWM Janssen niet binnen een jaar na de ontdekking van een gebeurtenis of omstandigheid die aanleiding geeft of kan geven tot aansprakelijkheid, van de aanspraak schriftelijk in kennis is gesteld. Toepasselijk recht en geschillen
Op alle rechtsbetrekkingen is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg en middels Mediation, conform het NMI Reglement, te beslechten. Vindplaats en wijzigingen voorwaarden Deze voorwaarden zijn geplaatst op de website van Opdrachtnemer (www.lifecoachhengelo.nl).
Klachtenregeling
AWM Janssen Lifecoach Hengelo is vanaf het begin van haar bestaan aangesloten bij een onafhankelijk klachtenbureau: Zorg voor ZZP. Ook is AWM Janssen Lifecoach Hengelo voor een onafhankelijke klachten- en geschillencommissie aangesloten bij beroepsvereniging Zorg voor ZZP
In 2020, 2021, 2022 en 2023 zijn er geen klachten binnengekomen.
Indien u klachten heeft over onze dienstverlening of andere kritische opmerkingen wilt plaatsen, verzoeken wij u deze eerst naar onze organisatie te richten. Wij zullen samen met u kijken of er snel een oplossing kan worden gevonden. Wanneer wij hier samen niet uit komen, dan kunt u zich richten naar:
https://irp.cdn-website.com/7d6fa48a/files/uploaded/klachtenregeling_Zorg_voor_ZZP.pdf
De Klachtenprocedure
Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent over de behandeling die je hebt ontvangen, de communicatie verliep niet goed of er is schade ontstaan als gevolg van de behandeling die je hebt gehad. In veel gevallen zal degene die jou geholpen heeft proberen om samen tot een passende oplossing te komen, maar in sommige gevallen is dat niet (meer) mogelijk en wil je graag dat iemand jullie beide hierin helpt. In Nederland is er de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen zorg (Wkkgz) waar zzp’ers werkzaam in de medische-, geestelijke-, complementaire-, alternatieve-, of cosmetische branche aan moeten voldoen. Deze wetgeving is in het leven geroepen om de kwaliteit in de zorg te kunnen blijven verbeteren en daarbij de cliënt centraal te stellen. Om die reden is er een verplichting voor de zzp’ers om zich aan te sluiten bij een klachtenregeling- met erkende geschilleninstantie, zodat er altijd een plek is waar de cliënt heen kan gaan, mochten er zaken niet naar tevredenheid zijn gelopen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent en kom je er samen met je behandelaar niet uit dan doe je er verstandig aan onze hulp in te schakelen. In dit document hebben we de procedure voor het in behandeling nemen van een klacht volledig voor je beschreven, zodat je goed weet wat de mogelijkheden zijn en waarin we je stap voor stap gaan begeleiden, samen met de behandelaar naar een passende oplossing.
1 Identificatie.
Ben jij de cliënt, nabestaande van de cliënt of de vertegenwoordiger dan kun je een klacht indienen, wanneer de behandelaar lid is van Zorg voor Zzp. Een klacht indienen kan per mail via: klachten@zorgvoorzzp.nl Vergeet daarbij niet de naam van de behandelaar te vermelden, evenals een korte beschrijving van de reden dat er een klacht wordt ingediend.
2 Onderzoek naar klacht.
Na binnenkomst van de klacht nemen wij contact met u op en bespreken wij hetgeen u van ons kunt verwachten. De klacht wordt vervolgens neergelegd bij de klachtenfunctionaris die de klacht verder in behandeling neemt. Samen met de klachtenfunctionaris wordt er onderzoek gedaan naar de aard van de klacht en helpt de klachtenfunctionaris bij het formuleren van de klacht. Uiteraard wordt er ook gekeken naar een mogelijke- en wenselijke oplossing.
3 Het indienen van een klacht is gratis.
Doordat het in Nederland verplicht is, voor elke zelfstandige zorgaanbieder zich aan te sluiten bij een klachtenregeling met erkende geschilleninstantie, is het indienen van een klacht gratis voor u als cliënt. Na het indienen van de klacht wordt deze zorgvuldig onderzocht en wordt u uiteraard nauwkeurig op de hoogte gehouden van de voortgang.
4 Uw klacht wordt vertrouwelijk behandeld.
De klachtenfunctionaris die uw klacht in behandeling neemt zal deze onafhankelijk en vertrouwelijk in behandeling nemen. Daarbij treed de klachtenfunctionaris op als bemiddelaar en zal hij hoor[1]en wederhoor toepassen om tot de juiste inhoudelijke informatie te komen van alle betrokkenen.
5 Oplossing wordt schriftelijk bevestigd.
De klachtenfunctionaris legt alle gemaakte afspraken schriftelijk vast tijdens het behandelproces van de klacht. Wanneer er een oplossing bereikt wordt, zal deze ook schriftelijke bevestigd worden naar beide partijen.
6 Wat te doen wanneer er geen oplossing bereikt wordt?
Het kan zijn dat ondanks de hulp van de klachtenfunctionaris er toch geen passende oplossing bereikt wordt. In dat geval zal de klachtenfunctionaris voor het bespreken van andere mogelijkheden terugverwijzen naar de behandelaar. De klachtenfunctionaris zal ook de mogelijkheid voorleggen om de verdere afhandeling van uw klacht voor te leggen aan een geschilleninstantie, waarbij de behandelaar ook is aangesloten via Zorg voor Zzp.
7 Schriftelijke klacht indienen.
Wanneer de klachtenfunctionaris niet tot een passende oplossing heeft kunnen komen, waar zowel u als uw behandelaar tevreden mee zijn, zal de klacht die is geformuleerd door de klachtenfunctionaris, schriftelijk ingediend moeten worden bij uw behandelaar. *Voor het indienen van een geschil bij de geschillencommissie, worden kosten in rekening gebracht. Dit bedraagt eenmalig €150,- voor degene die de klacht indient bij de geschillencommissie.
8 Geschillencommissie doet een bindende uitspraak.
Na het schriftelijk indienen van de klacht, zal deze voorgelegd worden aan de geschillencommissie. Uiterlijk zal er binnen 6 weken, schriftelijk bericht komen over een beslissing, mogelijke maatregelen en de termijn wanneer dit gerealiseerd zou moeten zijn
Uiteraard doen alle betrokken partijen er alles aan om uw klacht zo goed mogelijk in behandeling te nemen en tot een passende oplossing te komen. In de meeste gevallen worden klachten opgelost door tussenkomst van de klachtenfunctionaris, doordat er goed geluisterd wordt naar beide partijen. Vaak ontstaat er dan meer begrip voor elkaars situatie en dat is dan vaak weer de basis om te komen tot een passende oplossing. Weet ook dat het mogelijk kan zijn dat de klacht niet opgelost wordt door de klachtenfunctionaris en u dan de mogelijkheid heeft om de klacht voor te leggen aan de geschillencommissie, waardoor het niet nodig is zelf een gerechtelijke procedure op te starten. Hiervoor zijn zzp’ers aangesloten bij Zorg voor Zzp en zal u dan ook in bijgestaan worden.
Of via:
Indien u klachten heeft over onze dienstverlening of andere kritische opmerkingen wilt plaatsen, verzoeken wij u deze eerst naar onze organisatie te richten. Wij zullen samen met u kijken of er snel een oplossing kan worden gevonden.
Wanneer wij hier samen niet uit komen, dan kunt u zich richten naar Klachtenportaal Zorg. Dit is een onafhankelijke klachtencommissie waar wij bij aangesloten zijn.
De Klachtenprocedure
Na het indienen van een klacht wordt de procedure gestart. De procedure ziet er als volgt uit:
Duur klachtenafhandeling
Binnen vier maanden moet de klacht zijn afgehandeld.
Rapportage en verantwoording
De klacht wordt vanaf het proces tot de oplossing gerapporteerd, in een jaarverslag gepubliceerd en ingediend bij de IGZ.
Privacy
Privacy van zowel de indiener van de klacht als de beklaagde blijft gewaarborgd. Zie ook onze Privacypolicy.